Provocare coduri plăți cu Google Pay – qr-romania.ro
În zilele noastre, codurile QR sunt încă folosite pentru a urmări produse și informații despre produse printr-un lanț de aprovizionare, dar sunt folosite și pentru mult mai mult. Posibil ați uzitat un cod QR pentru a vizualiza o listă de mâncare, a conecta un prieten sau pentru a adăuga contacte la un eveniment, pentru a vă îmbarca la o cursă, pentru a descărca o aplicație, pentru a a expedia și a a vedea plăți, pentru a accesa Wi-Fi și pentru a vă legaliza detaliile de conexiune. Posibilitățile cu codurile QR sunt cu adevărat nesfârșite.
Denso Wave a adus și câteva îmbunătățiri semnificative designului codului. Recent, codurile QR pot include protecție a mărcii, măsuri anti-falsificare și trasabilitate, toate caracteristicile menite să îmbunătățească experiența codurilor QR, pe măsură ce devin din ce în ce mai comune în toate industriile.
Ce formează un cod QR?
codul QR arată ca un puzle de cuvinte încrucișate răsucite, însă esențialul său design contribuie esențial la funcționarea sa. Iată câteva dintre cele mai importante elemente ale saucerii.
- Indici de detectare a poziției: pătratele proeminente situate în trei colțuri ale fiecărui cod facilitează recunoașterea și contribuie la citirea rapidă a codului QR.
- Indici de aliniere: Aceștia ajută la corectarea codurilor plasate pe suprafețe curbe. Sunt mai mici decât indicii de detectare a poziției, dar devin mai complexi pe măsură ce un cod QR conține mai multe informații.
- Sablon de sincronizare: Modulele alternative alb-negru configurează fluxul de date și asistă scanerul în calcularea gradului de corectitudine a spicului de date.
- Informații despre versiune: acestea determină care din cele 40 de variante diferite de cod QR este utilizată, cele mai obișnuite variante fiind de la 1 la 7.
- Informații despre dimensiune: acest sistem conține informații despre modelul de mască de date și toleranța la erori a codului, facilitând scanarea.
- Piese de corectare a datelor și a erorilor: funcția de corectare a erorilor împarte un spațiu alcatuitor în care sunt conținute toate datele dintr-un cod QR. Mecanismul acestui bloc de corecție este esențial pentru a permite citirea chiar și a 30% dintr-un cod deteriorat.
- Zonă de liniște: acest spațiu alb este văzut ca marginea unui cod QR, contribuind la îmbunătățirea înțelegerii pentru scanare și la menținerea structurii. Defineste ce trebuie și ce nu trebuie să fie interpretat din cod.