Împresurând coduri caracteristice cu mașină de închiriat de lux pentru evenimente particulare elegante – qr-romania.ro
În timpurile noastre, codurile QR sunt încă folosite pentru a monitoriza produse și informații despre produse într-o lanț de aprovizionare, dar sunt folosite și pentru multe alte lucruri. La un moment dat, ați utilizat un cod QR pentru a vedea un meniu de mâncare, a scana un link prietenos sau pentru a adăuga prieteni la un grup, pentru a vizualiza un clip video, pentru a obține o aplicație, pentru a face plăți și pentru a folosi Wi-Fi și pentru a verifica detalii de conectare. Posibilitățile cu codurile QR sunt cu adevărat nelimitate.
Denso Wave a introdus și câteva îmbunătățiri semnificative la designul codului. În prezent, codurile QR pot include protecție a mărcii, măsuri anti-falsificare și trasabilitate, toate caracteristici menite să îmbunătățească experiența codurilor QR, pe măsură ce devin din ce în ce mai comune în toate industriile.
Navigare rapida
Ce compune un cod QR?
Din perspectivă vizuală, un cod QR arată ca un puzzle de cuvinte încrucișate răsucite, dar designul său este crucial pentru funcționarea sa. Iată câteva dintre cele mai importante elemente ale acestuia.
- Marcatori de detectare a poziției: pătratele proeminente situate în trei colțuri ale fiecărui cod oferă o recunoaștere mai ușoară și ajută la citirea codului QR la o viteză mai mare.
- Marcatori de aliniere: Acestea ajută la corectarea codurilor plasate pe suprafețe curbe. Sunt mai mici decât markerul de detectare a poziției, dar devin mai vizibile cu cât un cod QR conține mai multe informații.
- Model de sincronizare: modulele alternative alb-negru configurează zona de date și ajută scanerul să calculeze cât de dens este setul de date.
- Informații despre versiune: aceasta determină care dintre cele 40 de versiuni diferite de cod QR este utilizată, cele mai comune versiuni fiind de la 1 la 7.
- Informații despre format: acesta conține informații despre modelul de date și toleranța la erori a codului, facilitând scanarea.
- Zone de corecție a datelor și a erorilor: funcția de corecție a erorilor împarte un spațiu constitutiv în care sunt incluse toate datele dintr-un cod QR. Mecanismul acestei zone de corecție este esențial pentru a permite citirea a până la 30% dintr-un cod deteriorat.
- Zonă liniștită: această zonă albă poate fi văzută ca marginea unui cod QR pentru a facilita înțelegerea scanării și pentru a asigura structura. Determină ce este și ce nu face parte din cod.