Ce poti face cu un cod qr

Ce lucruți poti face cu un cod QR

In ziua de azi, codurile QR sunt inca folosite pentru a monitoriza produse si informatii impotriva produselor printr-un lant de aprovizionare, dar sunt utilizate si pentru multe alte scopuri. Poate ai folosit un cod QR pentru a vizualiza un meniu de mancare, a conecta un cont prietenos sau pentru a adauga prieteni la un grup, pentru a va inscrie la evenimente, pentru a descarca o aplicatie, pentru a efectua si a primi plati, pentru a accesa Wi-Fi si pentru a va autentifica detaliile de conectare. Posibilitatile cu codurile QR sunt cu adevarat infinite.

Ce poti face cu un cod qr

Denso Wave a adus si cateva imbunatatiri semnificative designului codului. In plus, codurile QR pot integra protectie a marcii, masuri anti-falsificare si traceabilitate, toate caracteristicile menite sa imbunatateasca experienta codurilor QR, pe masura ce devin din ce in ce mai comune in toate industriile.

Navigare rapida

Ce compune un cod QR?

Din punct de vedere vizual, un cod QR arata ca un puzzle de cuvinte incrucisate rasturnate, dar designul sau este esential pentru functionarea sa. Iata cateva dintre cele mai importante elemente ale structurii.

  • Marcatore de detectare a pozitiei: patratele proeminente situate in trei colturi ale fiecarui cod ofera o recunoastere mai usoara si ajuta la citirea codului QR cu viteza mare.
  • Marcatore de aliniere: Acestea ajuta la alinierea codurilor plasate pe suprafete curbe. Este mai mic decat un marcator de detectare a pozitiei, dar va suporta mai multe cu cat un cod QR contine mai multe informatii.
  • Sablon de sincronizare: modulele alternative alb-negru configureaza grila de date si ajuta scanerul sa calculeze cat de mare este matricea de date.
  • Informatii despre traducere: aceasta determina care dintre cele 40 de versiuni diferite de cod QR este utilizata, cele mai comune versiuni fiind de la 1 la 7.
  • Informatii de dimensiune: acest tipar contine informatii despre modelul masca de date si toleranta la erori a codului, faciliteaza scanarea.
  • Blocuri de corectie a datelor si a erorilor: functia de corectie a erorilor imparte un spatiu formativ in care sunt continute toate datele dintr-un cod QR. Mecanismul acestui bloc de corectie este esential pentru a permite citirea de pana la 30% dintr-un cod QR daca este deteriorat.
  • Zona tacuta: acest spatiu alb poate fi vazut ca marginea unui cod QR pentru a imbunatati intelegerea la scanare si pentru a pastra structura. Aceasta determina ce este si ce nu este o sectiune din cod.