Analiză a codului QR – qr-romania.ro

Pe măsura ce codurile QR și-au cimentat poziția în marketing și informații, experții în marketing precum și eu doresc să le plaseze pe aici fiecare – inovativ și pe site-uri web.

Cu toate acestea, una dintre restricțiile plasării acestora pe site-uri web și pe paginile de destinație ale campaniilor este „cum vor scana utilizatorii codurile QR pe același dispozitiv mobil pe fiecare navighează?”

Acesta nu mai este o provocare!

Această artă creativă nu este limitată doar la codurile QR de pe site-uri web – este posibil să aveți un cod QR la un restaurant, metrou sau aeroport și doriți ca utilizatorii să-l scaneze cu o aplicație și să-l folosească mai târziu.

Aceasta este o strategie excelentă de a stimula recomandările, de a oferi un avantaj pentru următoarea comandă sau de a obține informații actualizate.

A motiva utilizatorii să folosească codurile QR pe un dispozitiv mobil este un proces simplu în doi pași:

Solicitați utilizatorilor să facă o captură de ecran a paginii de destinație pentru mobil și să scaneze codul QR din imaginea din galeria smartphone-ului (sau Google Photos) Atât iOS, cât și Android au acum o funcționalitate ușoară de a scana codurile QR dintr-o poză din biblioteca de imagini. Nu mai este nevoie de aplicații externe pentru a realiza acest lucru!

Scanează codul QR dintr-o poză pe dispozitivele iOS Apple a făcut progrese semnificative în ultimii doi ani pentru a integra tot mai multe tipuri de coduri QR – recunoașterea în timp real și căutarea vizuală fiecare scanând codurile QR în fotografii, într-un mod semnificativ.

Iată cum se realizează –

 • Deschideți imaginea/ captură de ecran din galeria telefonului dumneavoastră.
 • Apăsați pe detectarea textului în timp real din colțul din dreapta jos
 • Apăsați pe codul QR și urmați indicațiile pentru a-l accesa

Scanează codul QR dintr-o poză pe dispozitivele Android Cu tehnologia Google de recunoaștere a imaginilor, scanarea codurilor QR dintr-o poză este foarte simplă. Această capacitate este integrată în Asistentul Google, Google Foto sau aplicația Google.

Iată cum se realizează –

 • Deschideți ecranul principal și comutați la Asistentul Google
 • Selectați imaginea din galerie
 • Codul QR este scanat automat. Urmați indicațiile.

În epoca digitală în care trăim, codurile QR reprezintă o soluție tehnologică inovatoare care a câștigat popularitate în România și în întreaga lume. Acestea oferă multiple avantaje pentru companii și utilizatori deopotrivă, în diverse domenii de activitate. În acest punct, vom examina beneficiile utilizării codurilor QR în România și rolul său în contribuția acestora la succesul campaniilor de marketing și la experiența clienților.

 1. Simplificarea interacțiunii cu clienții: Codurile QR facilitează procesul de interacțiune dintre companii și clienți, oferindu-le acestora posibilitatea de a accesa rapid și ușor informații despre produse, servicii, evenimente sau promoții speciale. Prin scanarea codurilor QR cu telefoanele lor inteligente, utilizatorii pot fi direcționați către site-uri web, pagini de produse secundare, formulare de contact sau conturi de social media, fără a fi necesar să tasteze adresele URL.
 2. Eficiență și măsurabilitate în campaniile de marketing: Utilizarea codurilor QR în campaniilede promovare pentru afișe, broșuri sau reclame, se pot urmări numărul de scanări și rezultatele. Informațiile valoroase obținute pot permite ajustarea și optimizarea campaniilor în funcție de preferințele și comportamentul utilizatorilor.
 3. Acces facil la informații suplimentare: Unul dintre avantajele majore ale codurilor QR este că oferă posibilitatea de a prezenta informații suplimentare despre produse sau servicii, care ar fi mai greu de transmis în spațiul restrâns. Companiile pot include coduri QR pentru a prezenta detalii tehnice, instrucțiuni de utilizare, recenzii ale clienților sau materiale multimedia (cum ar fi videoclipuri sau imagini interactive) îmbunătățind experiența utilizatorului și contribuind la o decizie de cumpărare mai informată.
 4. Eficiență în procesele de plată și comandă: Utilizarea codurilor QR poate reduce și accelera procesele de plată și comandare în diverse industrii, cum ar fi restaurantele, hotelurile sau evenimentele. Prin scanarea unui cod QR afișat la punctul de vânzare sau la o masă de restaurant, clienții pot accesa rapid meniurile, pot plăti cu ușurință prin intermediul aplicațiilor mobile sau pot precomanda serviciile fără a fi necesară intervenția personalului.
 5. Sprijinirea sustenabilității și a marketingului digital: Utilizarea codurilor QR contribuie la reducerea utilizării hârtiei și la promovarea sustenabilității în mediul de afaceri. În loc să tipărească materiale fizice, companiile pot include coduri QR pentru a prezenta informații digitale, reducând astfel impactul asupra mediului. De asemenea, acestea pot fi integrate în campanii de marketing digital, oferind oportunități de creștere a vizibilității online și de interacțiune cu publicul țintă.

Concluzie: Utilizarea codurilor QR în România aduce multiple beneficii pentru companii și utilizatori, îmbunătățind interacțiunea, eficiența și experiența clienților. De la simplificarea proceselor de plată și comandare la furnizarea de informații suplimentare și măsurarea eficacității campaniilor de marketing, codurile QR reprezintă o soluție inovatoare în era digitală. Prin adoptarea și integrarea acestei tehnologii în strategiile de afaceri, companiile pot profita de avantajele sale și pot oferi utilizatorilor o experiență mai interactivă și mai eficientă.